The story behind the collection

Historien bakom samlingen

Att spendera tid utomhus och utforska naturen är en viktig del av livet för min familj och mig. Det var under en familjeskogsutflykt i början av hösten vi tänkte pröva lyckan och hitta svamp att plocka.

Familjeutflykt i skogen och se en blå skalbagge

Med blicken klistrade mot marken såg vi istället en blå skarabee. Vi såg det springa runt i terrängen länge. När jag började fotografera den blev jag hänförd av färgerna och texturerna jag var omgiven av. Det är också otroligt hur naturen fängslar oss och på väldigt enkla sätt kan underhålla oss, särskilt våra barn. Med tiden utvecklades Beetles-kollektionen långsamt från denna speciella dag.

Scrapsheet och moodboard av arbetsprocessen för att skapa skalbaggarsamlingen

Jag valde att skapa en gratis kollektion i tema, färg och tonalitet. Den innehåller lekfulla ekologiska barnkläder och lugna naturbilder gjorda som tryckta tryck i begränsad upplaga och speciella gratulationskort. Jag älskar också känslan av konst, så jag bestämde mig för att inkludera en taktil upplevelse med fotopresentförpackningen.

Handgjorda gratulationskort, skalbaggens kofta och Fien konstfotografiska tryck som ingår i skalbaggarnas samling

Efter vår utflykt föreställde jag mig att ta hem naturen och förmedla jordnära toner och naturliga texturer inuti. Av fotografierna skapade jag den minimalistiska blå och rostbruna skalbaggens tygtryck. När jag bodde i en storstad ville jag att kläderna skulle vara moderna och urbana men ändå naturliga och tidlösa. I vintras hade jag en period då jag blev hänförd av skönheten i torkade växter och blommor och den estetik de ger året runt om man ser på dem med ett öppet sinne. Jag hittade på något sätt ett samband mellan kläderna och bilderna, hur fängslande motiven kan vara när man tittar noga på dem.

Bruna kläder med blå skalbaggar på från skalbaggarkollektionen, koftan och tunikaklänningen

Min vision var att skapa en samling kläder och fotokonst med små koldioxidavtryck. Jag ville bara inkludera naturliga, förnybara material som har en chans att biologiskt nedbrytas och återvinnas, och därmed inte bidra till plastföroreningar. Materialet som används i kollektionen kommer dock från lånade resurser och är långt ifrån obegränsade, inklusive tid och ansträngning för att fullända varje detalj. Med det i åtanke drömmer jag om en värld där vi konsumerar våra värdesaker tills de är utslitna: för att jag vill fortsätta inspektera skalbaggar med mina barn och hoppas på samma möjlighet i generationer framöver.

Min konstfotografering "blå reflektioner" inramad framför en vit tegelvägg

Att skapa skalbaggens samling är en hyllning till tid och resurser, som är begränsade till oss alla.

Ta hand om dig!

Hannah

xxx

Tillbaka till blogg