Introducing my new collection

Jag presenterar min nya kollektion

Jag tänkte presentera mig själv kort och förklara vad jag gör i det här inlägget. Du känner mig säkert som fotograf, och det är sant. Jag heter Hannah och är från Sverige men är för närvarande baserad i Berlin.

Pojke klädd i koftan med dragkedja från thesnellaproject

Jag driver en egen onlinekonceptbutik som du säkert har besökt. Det senaste året eller så har jag jobbat med ett projekt där jag trycker min konst på vackra material som ekologisk bomull och konstpapper. Min senaste kollektion: skalbaggens kollektion, består av ekologiska barnkläder, fototryck och gratulationskort. Alla med samma färger, tonalitet och naturtema. Allt görs i små mängder med respekt för natur och miljö. Jag siktar på att behålla det så här, att förbli en kreatör och konstnär, och inte skala till massproducerade produkter.

Handgjorda gratulationskort från Snella-projektet

Kläderna har noggrant utvecklats med barns behov i åtanke och gör dem så planetvänliga som möjligt. Det ekologiska tyget kommer från och trycks i Grekland. Kläderna har tillverkats i Polen, nära den tyska gränsen. Jag ville göra dem så naturliga som möjligt; skaltyget består av 100 % ren ekologisk certifierad bomull. Knapparna är gjorda av Corozo-nötter och resåren i midjan är gjord av ekologisk bomull och naturgummi (fritt från barnarbete). Tyget är dekorerat med ett digitaltryck eftersom denna metod använder mindre vatten, producerar mindre giftigt avfall och kräver mindre resurser än färgning eller screentryck.

Barn som bär kofta och klänning från Snella-projektet

Du kanske redan vet att jag älskar att trycka min konst och speciellt på vackra konstpapper. Jag har valt ut mina 10 favoritbilder i Beetles kollektion som kompletterar kläderna i färg, tema och tonalitet. De finns i fyra olika storlekar och tryckta på bambupapper. Jag gillar den här typen av papper eftersom bambu naturligtvis kräver minimalt underhåll. Inga bekämpningsmedel behöver användas, och bambu kräver bara lite vatten för att växa, vilket hjälper till att spara värdefulla resurser. Dessutom förökar växten sig snabbt, så mer cellulosa kan produceras på samma åkermark jämfört med andra råvaror.

Fototryck "I found light" från projektet Snella hängande i ett barnrum

Jag har använt samma bilder för att skapa vackra vikta gratulationskort. Det finns en sådan innehållskänsla att skriva personliga meddelanden till familj och vänner och en ännu härligare känsla att ta emot dem! Samma bilder ingår också i min fotograferingspresentförpackning - det mest mångsidiga sättet att njuta av vackra bilder och erbjuda dig den ultimata uppackningsupplevelsen. Föreställ dig en Instagram IRL-upplevelse.

Gratulationskort bunt i en Kraft-ask

Jag kommer att donera 1,5 % av detaljpriset för varje producerad vara till ett säkert och rent kaminprojekt för att minska koldioxidavtryck. Min printpartner är koldioxidneutral och jag skickar alltid med DHL:s GOGreen koldioxidneutrala initiativ.

Jag hoppas att ni gillar min nya kollektion för det har varit så roligt att jobba med den! Om du vill ta en närmare titt, kolla in kollektionen .

Ta hand om dig!

Hannah

Tillbaka till blogg